24 september 2016
15:00

Skinnskattebergs SK

Referat: Fagersta Södra IK - Skinnskattebergs SK

Södra tog en fin derbyseger med 3-0 mot Skinnsberg efter att det stod 0-0 i halvtid. Södra började klart bäst och skapade några chanser inledningsvis utan att få dit bollen . Där Alexander Ylitalo i Skinnsbergsmålet räddade elegant ett par gånger. Skinnsberg tog över matchen efter ca 25 min och skapade några farliga chanser där Arman i Södramålet fick visa sig på den styva linjen. Bägge lagen hade ett mål inne i buiren men bägge målen dömdes bort utav domartrion helt rätt. . 0-0 i halvtid. Efter en riktig "hårtork" utav coacherna Niklas och Mange i halvtid så kom Södra ut som ett helt nytt lag i andra halvlek. Och gjorde 1-0 redan efter 50 min då Jocke Larsson snodde åt sig bollen vid ett inkast och "hivade" iväg bollen till William Klasén som mycket elegant gjorde det viktiga ledningsmålet. Södra fortsatte att ösa på och gjorde 2-0 i den 61a minuten återigen genom Wille Klase´n som fick en fin passning utav Artur Poghosyan. Södra fortsätter att ösa på framåt och gör oxå 3-0 genom Theo Hellgren efter ett fantastiskt förarbete signerat Artur P. Därefter kontollerar Södra matchen och vinner med 3-0 .

Efter en jämn första halvlek så tar Södra över totalt i den andra där SSk inte skapar en målchans. I en sån här match så skulle jag vilja ge ut en jäkla massa bollar så jag har bestämt för att göra det.

3 Bollar Artur Poghosyan ( helt outstanding denna match , 2 ass och ett jättejobb)
2 Bollar Arman Poghosyan ( stabil med ett par fina räddningar)
2 Bollar Adam Östberg ( Går från klarhet till klarhet blir bättre för varje match )
2 Bollar Jocke Larsson ( gör sin bästa match i år tycker jag, magisk vänsterfot )
2 Bollar Wille Klasén ( 2 mål trots att SSK satte sin bästa spelare Emil J på honom )
1 Boll Jimmy Jönsson ( tänkte inte ge jj nåra bollar men fan kan inte låta bli, en helt fantastisk fotbollspelare som ALDRIG gör en dålig match. )